LG lost ellendige bootloop-problemen met LG G7 op middels update

LG heeft hard gewerkt aan een oplossing voor de LG G7 ThinQ. Het toestel kwam van het weekend bij veel gebruikers in een bootloop terecht. Dit was na een update gebeurd, die de G7 in combinatie met T-Mobile trof. Er is nu een definitieve oplossing.

V10p update voor LG G7

Goed nieuws voor degenen die in het bezit zijn van een LG G7 ThinQ. Voor de telefoon wordt vanaf nu in Nederland een update uitgerold die de bootloop-problemen met het toestel oplossen. Van het weekend verschenen veel berichten over gedupeerde gebruikers waarvan hun toestel maar bleef opstarten. De combinatie van LG G7 en het T-Mobile netwerk trof vrijwel alle gebruikers. Er was een probleem tussen de software van de provider en de software van de telefoon, zo wist Duitse media te melden.

Nu is er een definitieve oplossing in de vorm van een update. Gisteren schreven we in het artikel al dat er een tussenoplossing was, waarbij gebruikers een update konden downloaden via LG Bridge (via de computer). Nu wordt een OTA-update aangeboden via het toestel. Omdat de telefoon in combinatie met een T-Mobile simkaart zichzelf blijft opstarten is het aan te raden de telefoon zonder simkaart op te starten. Bij het updaten gaat geen data verloren. DroidApp-lezer Eric laat ons weten dat de update direct beveiligingsupdate november meebrengt.

LG G7 V10p bootloop update

T-Mobile laat weten dat toestellen nog steeds ter reparatie aangeboden kunnen worden, om de fout via hen te herstellen. In de meeste gevallen lukt het hierbij de data niet te verwijderen. Ook zullen de LG G7’s met het bootloop-probleem met voorrang in behandeling genomen worden. De eerste toestellen die ter reparatie waren aangeboden zijn reeds weer onderweg naar de eigenaar, zo laat T-Mobile weten.

De update die voor de LG G7 ThinQ wordt aangeboden heeft versienummer V10p. Eventueel kun je in het menu met instellingen handmatig controleren op updates. Mocht je geen update aangeboden krijgen, is het raadzaam of even te wachten of hem bij T-Mobile aan te melden voor reparatie.

Leestip: 8+ handige tips voor je nieuwe LG G7 ThinQ

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel