LG G7 One met Android One en G7 Fit officieel aangekondigd

LG heeft de G7-serie uitgebreid met twee nieuwe toestellen. Daarbij heeft de Koreaanse fabrikant ook het eerste Android One toestel gepresenteerd. De toestellen die aangekondigd zijn, zijn de LG G7 One en de LG G7 Fit.

LG G7 met Android One

In aanloop naar de IFA in Berlijn heeft LG twee nieuwe smartphones aangekondigd. Ondanks de naam G7 worden beide toestellen geplaatst in het mid-end segment, dus verwacht geen high-end smartphone. Toch zijn de smartphones interessant. We zetten de details voor je op een rij.

LG G7 Fit

LG G7 Fit

De LG G7 Fit is een smartphone met een 6,1 inch HD+ display met aan de bovenzijde een notch. De smartphone krijgt verder een Snapdragon 821 processor mee, samen met 4GB RAM en 32/64GB opslagruimte. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart en de accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Dankzij Quick Charge 3.0 kan de accu snel opgeladen worden.

LG voorziet de LG G7 Fit van een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera voorop. Er is een IP68-certificering aanwezig wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Tevens is er Quad-DAC voor de audioliefhebber en wordt de LG G7 Fit geleverd met Android 8.1 Oreo.

LG G7 One

LG G7 One

Dan is er de LG G7 One, het eerste toestel van LG met Android One. Dit betekent dat je drie jaar lang verzekerd bent van beveiligingsupdates en twee jaar van Android-updates. Er is een 6,1 inch HD+ beeldscherm met ook een notch aan de bovenzijde van de telefoon.

De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 835 processor, aangevuld met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Ook bij de LG G7 One is dit uit te breiden met een geheugenkaart. De camera aan de achterkant telt 16 megapixel, aan de voorkant is er een 8 megapixel sensor.

Net als de Fit is er Quad-DAC ondersteuning, IP68-certificering, Quick Charge ondersteuning en een 3000 mAh accu. De telefoon wordt geleverd met Android 8.1 Oreo, maar krijgt dus de Android One-support zoals ieder Android One toestel. Wat precies de voordelen zijn van Android One, lees je in dit interessante artikel.

Verkrijgbaarheid

Op dit moment ontbreekt informatie over een release. Met de IFA in het vooruitzicht, verwachten we dat de smartphones ook in Berlijn getoond worden, maar definitief is dit nog niet. Als dit het geval is, is de kans groot dat ze ook in Nederland gevoerd gaan worden, of in ieder geval de LG G7 One hopen we!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel