LG deelt roadmap: gebruikers G6 en V30 moeten heel lang wachten op Pie

LG heeft voor Zuid-Korea meer duidelijkheid gegeven over wanneer de update naar Android 9 Pie uitgerold wordt. Gebruikers moeten heel lang wachten voordat de smartphones van het bedrijf de update krijgen naar Android 9 Pie, zo wordt duidelijk uit het overzicht.

LG: update naar Android Pie

Android Pie is de nieuwste Android-versie van Google en veel fabrikanten hebben één of meerdere toestellen al bijgewerkt met de update. LG heeft de laatste tijd niet echt door hoe belangrijk gebruikers het vinden dat een update snel komt. Laatst werd al duidelijk dat in het eerste kwartaal van 2019 de update naar Android 9 Pie verschijnt voor de LG G7 ThinQ. Overigens, dit betreft de datum voor Zuid-Korea. In Europa zullen we nog veel langer moeten wachten.

LG G6 Android Pie

Op het Zuid-Koreaanse forum van LG heeft de fabrikant een overzicht gedeeld met de periodes waarin de update voor andere toestellen uitgerold zal worden. Het is eigenlijk om verdrietig van te worden, zo zullen we maar zeggen. Nogmaals; deze data geldt alleen voor thuisland Zuid-Korea, en in Nederland zullen we dus nog veel langer moeten wachten op de update. Het schema is als volgt;

  • LG G7 ThinQ: 1e kwartaal 2019
  • LG V40 ThinQ, LG V30 en LG V30S: 2e kwartaal 2019
  • LG G6 en LG V20: 3e kwartaal 2019

Er staan ook nog enkele niet in Nederland-uitgebrachte modellen tussen. Zo krijgen de LG Q9 en X5 (2018) de update in het vierde kwartaal, en verschijnt Pie in het eerste kwartaal voor de LG V35. De LG Q8 (2018) krijgt hem in het derde kwartaal van dit jaar. Het is bizar, dat zelfs een high-end vlaggenschip zoals de LG V40 (die in februari in Nederland verschijnt) pas tussen april en juni (in Zuid-Korea) de update krijgt.

Android Pie LG

 

LG blijft vaag over wanneer we de update precies kunnen verwachten. Bijvoorbeeld de LG G6, het een-na-laatste high-end toestel van de fabrikant, krijgt de update pas in het derde kwartaal. Dat is kan begin juli zijn, maar ook eind september. In Nederland zullen we de update dan pas in de herfst op zijn vroegst krijgen, als Android Q alweer aangekondigd is. Daarnaast lijkt het erop dat de LG G7 Fit en LG Q7 geen update krijgen naar Pie. De LG Q6 kreeg vorig jaar nog wel de update naar een Android-versie hoger.

We zullen je op de hoogte houden zodra er nieuws te melden is over de updates. Het lange wachten kan beginnen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel