LG stopt (officieel) met verspreiding updates voor LG G5 en V20

De LG G5 en V20 krijgen definitief geen updates meer, zo heeft LG bekend gemaakt. De toestellen kregen de update naar Oreo als laatste grotere update, zo wordt nu duidelijk. LG heeft een niet al te beste naam op het gebied van updaten.

Geen update meer voor G5 en V20

De ondersteuning van LG voor updates is definitief verleden tijd voor de LG G5 en LG V20. Allebei de toestellen zijn uit het overzicht gehaald waarbij LG inzicht geeft in voor welke toestellen nog updates verschijnen. Allebei de toestellen zijn inmiddels (iets) meer dan twee jaar oud en kunnen nu fluiten naar het ontvangen van verdere updates.

LG bracht de V20 niet officieel uit in Nederland. De G5 werd dat wel, waarbij LG met veel enthousiasme het toestel lanceerde. Dit vanwege het modulaire design en de mogelijkheid om zo extra functionaliteit aan het toestel toe te voegen. De consument was er veel minder snel warm voor te krijgen, en de verkopen vielen (enorm) tegen. De smartphone verscheen op de markt met Android Marshmallow. Waar LG bij eerdere generaties als één van de eerste was met het uitrollen van een Android-update is dat de laatste jaren wel anders.

Maanden duurt het voordat een Android-versie een keer gepusht wordt naar een smartphone. Voor haar nieuwste vlaggenschip, de LG G7 ThinQ staat de uitrol naar Pie bijvoorbeeld pas gepland voor 1e kwartaal 2019, en dit geldt dan alleen nog maar voor Zuid-Korea. Voor andere toestellen en landen is nog altijd niks bekend. Een zeer slechte ontwikkeling van LG. De LG G5 kreeg in oktober 2018 de update naar Android Oreo. Pie komt dus definitief niet naar het toestel, al hadden we dat ook eigenlijk niet meer verwacht. Verder zullen er ook geen beveiligingspatches meer komen naar de G5.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel