LG toont nieuwe functies LG V30: Floating Bar en always-on display

LG warmt ons steeds meer op voor de komst van de LG V30. Het toestel zal op 31 augustus aangekondigd worden in Berlijn. Nu geeft LG ons een voorproefje van wat we in de interface kunnen verwachten bij de LG V30. Denk aan het always-on display en de nieuwe Floating Bar.

LG V30: Floating Bar en always-on display

LG zal de nieuwe V30 voorzien van een groot aantal verbeteringen en handige functies. Enkele dagen geleden werden al details over de zeer lichtgevoelige camera uit de doeken gedaan. Nu geeft de Koreaanse fabrikant ons vast wat informatie over de extra opties die erbij komen in de interface.

LG V30 Floating Bar

Als eerst is er de Floating Bar, deze is op te roepen via het pijltje aan de zijkant van het scherm. Hier vind je een reeks snelkoppelingen in terug die samengesteld worden op basis van je gebruik. Denk aan vaak gebruikte functies en dergelijke. In het voorbeeld zien we bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanuit de balk de agenda, quick note en de instellingen te openen. De Floating Bar komt in plaats van het tweede beeldscherm zoals we die zagen bij de LG V20.

LG V30 Always-on display

Het always-on display zal net als bij de LG G6 terugkeren naar de LG V30. Aan het always-on display kunnen extra functies gekoppeld worden. Deze zagen we weer eerder in de Floating Bar. De snelkoppelingen kunnen direct op dat scherm getoond worden. Je kunt tevens gebruik maken van de digitale klok, analoge klok, muziekspeler of foto te tonen op het always-on display.

Dankzij Qualcomm Aqstic Voice UI wordt het bij de LG V30 mogelijk om het toestel te ontgrendelen met je stem. Tevens zal het ook mogelijk zijn de LG V30 te ontgrendelen middels gezichtsherkenning of gewoon via de standaard manieren. De V30 wordt op 31 augustus aangekondigd, voorafgaand aan de IFA in Berlijn.

De LG V30 is vanaf Q4 2017 in Nederland verkrijgbaar, zo weten we te melden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel