Letterboxd: een erg overzichtelijke app voor filmliefhebbers

Het aanbod van film-apps in de Play Store is overweldigend en elke app heeft wel een interessante feature. In dit artikel bespreken we de Letterboxd app. Dit is een strakke, overzichtelijke film-app die bestaat uit verschillende onderdelen en voorzien is van veel mogelijkheden.

Letterboxd app

Letterboxd is een erg overzichtelijke app. Onder het tab ‘films’ zie je een overzicht met de populaire films van dit moment met de filmposter afgebeeld. Maar daarnaast is er ook een zoekfunctie voor als je geen zin hebt om door de lijst te zoeken of gewoon snel een film wilt vinden die bijvoorbeeld alweer even geleden in de bioscoop was. Verder kan je dus voor een film kiezen en krijg je informatie met het plot, de cast, beoordeling en reviews.

Reviews

Om op de reviews verder te gaan, de app heeft daar ook een apart tabblad voor. Hier vind je de laatste reviews die zijn geschreven terug, met het aantal sterren. Als je voor een review kiest kun je ook zien wat andere er als reactie op hebben geplaatst. Maar je kunt ook op de naam klikken van de reviewer en zo alle info inzien zoals andere reviews die zijn geschreven of de watchlist van diegene.

Letterboxd app

Nog een extra toevoeging aan de app is het tab ‘list’. Hier worden lijsten weergeven met de filmposters of films die aan de omschrijving voldoen. Zelf zie ik daarin niet echt de toegevoegde waarde, maar wie weet kun jij je er prima mee vermaken.

Wanneer je een account aanmaakt binnen de app heb je de mogelijkheid om ook zelf lijsten te maken en film reviews te schrijven. Met een account krijg je dus dezelfde mogelijkheden als eerder beschreven over het bekijken van de persoon die een review heeft geplaatst. Kortom, met een account maak je de functies Letterboxd compleet.

Downloaden

De Letterboxd app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Letterboxd
Letterboxd
Ontwikkelaar: Letterboxd Limited
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel