De vergeten telefoon: Alcatel OT 565

Alcatel bracht zo’n 13 jaar geleden de betaalbare Alcatel OT 565 uit. Deze telefoon had een opvallend uiterlijk en voor die tijd voldoende specificaties. Het toestel bespreken we in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Alcatel OT 565

We gaan in deze editie van ‘De vergeten telefoon’ naar 2004. In dat jaar bracht Alcatel (net als ieder jaar) veel telefoons uit. Eén daarvan was de Alcatel OT 565, waarbij onder het scherm op redelijk originele wijze de toetsen waren geplaatst. Grappig, ik was ook korte tijd in het bezit van dit toestel omdat ik hem gratis kreeg bij een fiets. Ik kon er niet aan wennen en omschreef het toestel als ‘rampentoestel’. Hij is naar het goede doel gegaan.

Alcatel OT 565
Foto via Flickr

De Alcatel OT 565 had een klein display met een resolutie van 160 x 128 pixels en een 65k kleurenweergave. Er was 3MB aan opslagruimte en dat was alles. Die opslagruimte werd ook gebruikt voor je bestanden zoals de foto’s die je met het toestel kon maken. De lijst met specificaties was vooral voorzien van ‘nee en niet aanwezig’, maar toch was er een VGA-camera. Daarnaast was er een infrarood-poort aanwezig en een 800 mAh accu.

De toetsen onder het scherm van de OT 565 werden door gebruikers doorgaans als positief bestempeld omdat ze niet te klein zijn, en prettig zijn bij het sms’en. Andere merken hadden het toentertijd niet altijd even makkelijk. Nokia was immers oppermachtig, de kans dat de Alcatel OT 565 je -direct- bekend voorkomt lijkt ons daarmee ook wat kleiner.

In 2004 werd de Alcatel OT 565 op de markt gebracht voor ongeveer 70-80 euro.

Alcatel OT 565 samengevat in 5 punten:

  • Opvallend geplaatste toetsen
  • VGA camera
  • 3MB geheugen
  • 800 mAh accu
  • Prijs rond de 80 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel