Met de Kompas app weet je altijd de juiste richting te vinden

Het vinden van de juiste richting hoeft geen probleem te zijn op je Android smartphone. In een flink aantal modellen is een kompas in gebouwd. De gelijknamige app Kompas maakt hier gebruik van en heeft daar een mooi uiterlijk aan toegevoegd.

Kompas

In de Kompas app vind je natuurlijk de magnetisch bepaalde richting, draai je je smartphone een beetje dan zal je merken dat het kompas meedraait. Ook toont de applicatie het gemeten magnetisch veld, houd je je telefoon in de buurt van een metalen oppervlakte dan zal dit getal stijgen.

Kompas app

Het kompas zelf, in het midden van het scherm, geeft het aantal graden zeer gedetailleerd weer. Een pijltje aan de bovenkant van het kompas geeft de huidige richting aan. Met het sleutelhanger icoontje zet je het kompas tijdelijk vast. Onder het kompas wordt de huidige locatie met coördinaten getoond. Door op de zwevende knop te drukken wordt een notificatie geactiveerd zodat je ook je richting kunt bepalen zonder de app open te hebben.

Via het plaatsbepalingsicoontje, naast de sleutelhanger, kun je locaties instellen middels coördinaten. Deze functie is handig want de Kompas-app toont de naam van de locatie en de afstand ernaartoe in het midden van het kompas. De applicatie bevat advertenties met de mogelijkheid deze te verwijderen middels een in-app aankoop.

Compass
Compass
Ontwikkelaar: Fulmine Software
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel