Google Maps laat openbaar vervoer in buurt van plaatsen zien

Opnieuw een fijne verbetering voor de Google Maps-app. Google voorziet de dienst van een feature waarbij direct getoond wordt welk openbaar vervoer er in de buurt van een locatie komt.

Google Maps: meer OV-informatie

Google voorziet de Android-app van Google Maps van een nieuwe verbetering. Vanaf nu wordt bij een gezochte plaats getoond welke OV-punten er in de buurt liggen van een locatie. De functie werd kort geleden al in verschillende landen uitgerold en is nu ook in Nederland beschikbaar, zo blijkt uit testen van DroidApp.

Google Maps Openbaar vervoer locatie

Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar een winkel of een bepaald museum, je krijgt bij de verschillende resultaten het OV in de buurt te zien. Bij losse adressen lijkt de feature voor het tonen van openbaar vervoer in de buurt niet te werken.

Je ziet wanneer je in het detail-venster naar beneden scrolt, te zien welke halte of welk station er in de buurt ligt. Dit kan een treinstation zijn, maar ook tram, bus en metro worden hierin meegenomen. Samen met de afstand zie je welke lijn of lijnen er komen. Wanneer je erop tikt wordt direct de route uitgestippeld voor je met het openbaar vervoer.

Google Maps OV Locatie

Als er geen OV in de buurt aanwezig is, worden de resultaten niet getoond. De functie wordt vanaf nu voor iedereen beschikbaar gesteld. Het kan even duren voordat deze functie voor iedereen beschikbaar is.

Lees ook

Reageer op dit artikel