Google Maps begint uitrol snelheidslimiet en flitsers in Europa

Goed nieuws voor de Google Maps-gebruikers. Google is begonnen met het uitrollen van handige functies in de Android-app, voor de Europese markt. Het gaat om snelheidslimieten en flitsers.

Snelheidslimiet in Google Maps

Sinds 2017 experimenteert Google al met het tonen van de maximaal toegestane snelheid in Google Maps. Het is één van de features die door veel mensen gemist wordt in de navigatie-app. Hoewel de functie inmiddels op verschillende wegen in de Verenigde Staten is te gebruiken, wordt de functionaliteit nu verder uitgerold.

Google Maps maximum snelheid

Er zijn inmiddels verschillende berichten van gebruikers uit verschillende Europese landen, waarbij de maximum snelheid ook wordt getoond. De berichten hierover komen uit Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat de nieuwe functies steeds dichterbij komen. Of en wanneer de functies ook naar Nederland komen, is niet bekend. Mocht jij de functies tegenkomen, dan horen we dat uiteraard graag.

Google Maps snelheidscontrole

Daarnaast werkt Google aan een bredere uitrol van de weergave van snelheidscamera’s, ofwel (vaste) flitsers. Ook deze functie is al in verschillende Europese landen waargenomen. Op je route zie je dan een icoontje van een camera, zodat je je voet van het gaspedaal kunt halen.

Google lijkt eindelijk werk te maken van het integreren van nieuwe functies. De functies zijn al sinds jaar en dag te vinden in de Waze app, een applicatie die ook eigendom is van Google.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel