Google Maps voegt ‘Voor jou’-tabblad toe: zo werkt het

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan haar kaartendienst Maps. Met het ‘Voor jou’ tabblad kan je nieuwe locaties in je favoriete plaatsen ontdekken of updates ontvangen als er iets wijzigt bij je favoriete restaurant.

Google Maps voor jou

Je krijgt persoonlijke aanbevelingen op basis van locaties waarvan je hebt aangegeven deze te willen volgen. Het tabblad moet volgens Google dan ook een plek zijn waarin je constant verrast moet worden met leuke of bijzondere locaties aangepast op jouw voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld zin om er op uit te trekken maar weet je nog niet waarheen dan kan het tabblad je dus helpen met verschillende suggesties.

Google Maps voor jou tabblad

In het tabblad zijn bijvoorbeeld nieuw geopende restaurants te zien maar ook nieuwe items op het menu kunnen in het overzicht terecht komen. Je vindt het voor jou-tabblad in de Google Maps app na het rijtje met “Verkennen” en “Forenzen”. Eenmaal daar kan je gebieden en plaatsen aanmerken als persoonlijk favoriet. Ook geeft Maps hierbij nog een aantal andere suggesties.

Het tabblad wordt in de komende dagen stapsgewijs uitgerold in 130 landen, het kan dus even duren voordat het tabblad bij jou in de app zichtbaar is. Zorg er in ieder geval voor dat je Google Maps-app up-to-date is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel