Google Maps 9.78: verbeteringen in ‘Mijn Plaatsen’ en voorbereidingen

Google heeft Google Maps 9.78 uitgebracht voor Android. Dit betreft een nieuwe beta-versie waarbij we nieuwe functies krijgen te zien. Eén van de nieuwe features is de voortgangsbalk in het overzicht met lijsten. Maar er is meer.

Google Maps 9.78

In Google Maps 9.78 zien we een aantal nieuwe functies die toegevoegd zijn. De voortgangsbalk in eigengemaakte lijsten bijvoorbeeld. Wanneer je een lijst in Maps hebt gemaakt met een reeks plaatsen, geeft de voortgangsbalk aan hoeveel van deze plaatsen je al hebt bezocht. Deze functie werd uiteraard samen met ‘Mijn Tijdlijn’. Tevens vind je bij de resultaten in de lijst direct de periode, wanneer je daar voor het laatst was. Met de vorige update, Google Maps 9.77, werden de lijsten in een nieuw jasje gestoken.

Google Maps 9.78 voortgangsbalk

We zien ook kleine verbeteringen in de interface. Waar met de vorige update (versie 9.77) de kaarten van een nieuwe lik verf (meer Material Design) werden voorzien, is nu het menu met instellingen aan de beurt. Wat direct opvalt is dat de uitlijning meer naar het midden is. Voorheen stond de content links. Ook zijn de strepen tussen de verschillende opties weggehaald.

Google Maps 9.78

In de code van de nieuwe app zijn ook andere aanwijzingen gevonden. Gebruikers zouden binnenkort de mogelijkheid moeten krijgen om meer privacy-instellingen aan te passen van hun openbare profiel. Daarbij kan dan ook gekeken worden hoe het profiel voor andere gebruikers eruit ziet. Voor je tijdlijn kun je verschillende manieren van vervoer kiezen (taxi, bus, auto, lopend etc.). Binnenkort kun je daar ook voor paragliding kiezen.

Downloaden

De update naar Google Maps 9.78 is nu beschikbaar als beta-versie. In de toekomst zullen de functies ook beschikbaar komen in de stabiele versie. Je kunt de beta-versie als APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel