Google Maps begint met uitrol augmented reality-navigatie: zo werkt het

Google voorziet de Google Maps-app van een update met een langverwachte functie. Het is de augmented reality navigatie, die vanaf nu uitgerold wordt naar de eerste gebruikers. Maar wat kun je er precies mee?

Google Maps met augmented reality-navigatie

Tijdens Google I/O, een jaar geleden, werd een interessante feature voor Google Maps gepresenteerd; augmented reality-navigatie waarmee het verkeerd lopen tot het verleden moet horen. De functie was toen in het nieuws, maar het bleef stil rondom de verdere ontwikkeling van de functie. Toch lijkt de functie bij enkele gebruikers al uitgerold te worden, ondanks dat deze nog volop in ontwikkeling is. We zouden de functie in de zomer van 2018 al moeten zien, maar dat is niet gebeurd.

Google Maps Augmented Reality navigatie

Een bericht van Wall Street Journal geeft een eerste indruk van wat we van de functie kunnen verwachten. De functie zou volgens de krant zeer precies en accuraat werken. Met AR Navigatie wordt het scherm aangepast, en zie je realtime waar je loopt. Pijlen op het scherm geven vervolgens aan waar je heen moet lopen om op je bestemming aan te komen. Tijdens het lopen krijg je nuttige informatie en wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Google Street View.

Google Maps AR Navigatie

Degene die de functie al te proberen kreeg, merkt verder op dat de AR-navigatie in dit stadium al geen grote impact heeft op het dataverbruik en het uithoudingsvermogen van de accu. Let wel, deze vorm van navigeren is specifiek bedoeld voor de wandelaar. Augmented Reality-navigatie is om die reden dan ook niet beschikbaar voor autonavigatie.

Google Maps AR Navigatie

Lokale gidsen lijken de functie als eerst te krijgen, maar het is niet direct bij iedereen beschikbaar. Ook is onbekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt gesteld in Google Maps.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel