Google Maps app krijgt vernieuwde zoekresultaten met icoontjes

Het zoeken naar plaatsen via de app van Google Maps is vanaf nu verbeterd. De zoekfunctie heeft een update gekregen waarbij gebruik gemaakt wordt van icoontjes. Hierdoor wordt het zoeken naar plaatsen een stuk prettiger gemaakt.

Google Maps: icoontjes tijdens zoeken

De applicatie van Google Maps wordt verbeterd met een server-side update. Tijdens het zoeken naar plaatsen of een andere locatie, zijn icoontjes waarneembaar. Deze icoontjes geven direct aan, om wat voor resultaat het gaat. Met ster gemarkeerde plaatsen, een contactpersoon of een plaats waar openbaar vervoer komt. Algemene onderwerpen zoals tankstation, restaurant of café worden aangeduid met een rood vergrootglas.

Google Maps zoeken icoontjes

Wat we verder zien, is dat je voortaan gerichter binnen een bepaald zoekveld kunt zoeken naar een bepaald resultaat. Hiervoor kun je de ‘kiezen op kaart’ functie gebruiken, waarbij je selectiever kunt zoeken naar een bepaalde plaats.

Google Maps zoekfunctie

De verbeteringen zijn al zichtbaar op ons toestel, maar het kan zijn dat de nieuwe dingen nog niet direct bij iedereen zichtbaar zijn. Google voert de verbeteringen door aan de kant van de server, dus het wachten kan beloond worden. Enkele weken geleden voegde Google de handige stel aankomsttijd in-functie toe aan de Android-app.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel