De vergeten telefoon: LG KG800 Chocolate

Een echte trendsetter; dat was de LG KG800 Chocolate, een telefoon uit 2006. De chocolade-reeks bestond uit een groot aantal toestellen en de LG KG800 Chocolate was een slider met touch-sensitive toetsen. Het toestel had wel hele bijzondere beperkingen.

LG KG800 Chocolate

In 2006 werd de LG KG800 Chocolate aangekondigd, een telefoon die je na het zien van de foto vast wel zult herkennen. Het toestel was erg geliefd onder jongeren en was voorzien van een slider-design en touch-sensitive toetsen.

LG KG800 Chocolate

Onder het 2,0 inch display (dat het een resolutie had van 220 x 176 pixels) bevonden zich verschillende touch-toetsen, met in het midden de OK-toets. Daarnaast kon je het toestel uitschuiven waarbij het toetsenbord tevoorschijn kwam. Ondanks de dikte van ruim 15 centimeter woog het toestel net wat meer dan 80 gram.

De LG KG800 Chocolate was voorzien van een 1.3 megapixel camera met LED-flitser (!). Het toestel liet je ook filmen in QCIF resolutie, wat neerkomt op 174 x 144 pixels. Aan opslagruimte had je 128MB tot je beschikking en dit was niet uit te breiden. De accucapaciteit bedroeg 800 mAh.

LG KG800 Chocolate

Het toestel had een aantal opmerkelijke beperkingen. In de agenda kon je maximaal 20 items kwijt, dus veel verjaardagen en afspraken konden er niet in. Daarnaast was de memofunctie ook beperkt tot maximaal twintig aantekeningen en de spraakrecorder geschikt voor opnames van maximaal 20 seconden. Daarnaast was het toestel niet even stabiel als het gaat om de software, een probleem waar LG in het verleden vaak last van had.

In 2006 verscheen de LG KG800 Chocolate voor een prijs van rond de 450 euro. Je moest dus wel relatief diep in de buidel tasten voor dit stukje schoonheid. Deze prijs daalde wel na verloop van tijd waarbij het toestel ook interessant geprijsd werd in het prepaid-segment. De telefoon verscheen in verschillende kleuren; zwart, wit, roze en ‘wine’.

Heb je de LG Chocolate ook in bezit gehad? We zijn benieuwd naar je ervaringen ervan!

LG KG800 Chocolate samengevat in 5 punten:

  • Maximaal 20 kalender items
  • Schuiftoestel met touch-sensitive toetsen
  • Populaire Chocolate-reeks
  • 1.3 megapixel camera met flitser
  • Kwam op de markt voor 450 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel