Google Maps 9.66: wachttijden in restaurants, Google+ integratie en nieuws voor motorrijders

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Maps-app voor Android. De wachttijden in restaurants zijn in Google Maps 9.66 te vinden en deze werken ook in Nederland. DroidApp is de integratie van Google+ tegengekomen en ook komen er nieuwe functies aan voor motorrijders.

Google Maps 9.66

Google Maps 9.66 is uitgebracht en is als eerst beschikbaar als beta-versie. De nieuwe versie brengt de deze week gepresenteerde wachttijden functie bij restaurants. Op basis van historische gegevens kan Google Maps je een indicatie geven van wat de gemiddelde wachttijd is bij een restaurant.

Fijn is dat de functie ook in Nederland beschikbaar is. Dit kan voor een willekeurig restaurant zijn, maar ook voor bijvoorbeeld de McDonald’s. Ook de druktemeter is vernieuwd met de update.

Motorrijders

In de code van de applicatie zijn ook aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies. Motorrijders kunnen binnenkort gebruik maken van Google Maps. De route en navigatie kan dan aangepast worden voor tweewielers, met de motor in het bijzonder. Het is niet bekend wanneer de motor-ondersteuning in Google Maps te vinden zijn. De ontdekkingen in de code zijn gedaan door de collega’s van Android Police.

Google+ posts

DroidApp heeft nog een andere ontdekking gedaan. Google+ berichten van een bedrijf, bijvoorbeeld van IKEA worden getoond in de applicatie. Het gaat om posts die het bedrijf doet op het sociale netwerk. Wel moet tussen de Plus-pagina en de plaats een koppeling actief zijn, anders worden er geen berichten getoond.

Google Maps plus icoon

Nieuw is ook het icoontje bij de ‘Plus codes’ waarmee een locatie teruggevonden kan worden. Wat al wel langer mogelijk is in de app, is het kopiëren van de GPS-coördinaten. Je kunt de beta-versie van Google Maps 9.66 als APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen. De update zal later ook verspreid worden via de Google Play Store.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel