Google Maps: persoonlijke lijsten nu ook te beheren en te delen via de computer

Google Maps heeft verbeteringen doorgevoerd omtrent het beheren en delen van persoonlijke lijsten. De lijsten met plaatsen kun je nu ook delen vanaf de webversie op de computer en beheren. Anderen kunnen nu ook je lijst volgen. Zo kun je je vrienden laten weten waar je graag nog eens heen wilt.

Google Maps lijsten delen

In augustus vorig jaar werd de Google Maps app uitgebreid met een extra feature; het maken van persoonlijke lijsten. Sinds februari van dit jaar is het ook mogelijk om deze lijsten te delen. De lijsten die je had gemaakt konden vervolgens door anderen in de Google Maps app bekeken worden. Nu is er goed nieuws, want nu hoef je deze lijsten niet meer alleen via de applicatie zelf te bekijken en te beheren.

Vanaf nu wordt een functie uitgerold waarbij gebruikers vanuit de Google Maps app een lijst kunnen delen middels een linkje. Dit linkje kun je dan naar de ander sturen waarna hij of zij het via de app of via de browser op de computer kan openen. Je krijgt daarbij ook de mogelijkheid om de ander te volgen en zo op de hoogte blijven van nieuwe plaatsen die worden toegevoegd. De lijst is dus niet meer alleen toegankelijk via de mobiele app.

Niet iedere persoonlijke lijst kan gedeeld worden, de lijst waarbij locaties gemarkeerd zijn met een ster, zijn alleen voor jezelf beschikbaar. De andere lijsten kunnen wel gedeeld worden en je kunt ook een nieuwe lijst aanmaken en delen. De feature wordt vanaf nu uitgerold, maar het kan even duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar is. Mogelijk is de functie als eerst beschikbaar voor lokale gidsen. Het opslaan van locaties in een lijst is al wel enige tijd mogelijk via de computer, via de website van Google Maps, het beheren en delen nu dus ook.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel