Google Maps gebruikers kunnen nu ook video’s delen en punten verdienen

Gebruikers van Google Maps kunnen vanaf nu niet alleen foto’s toevoegen bij een locatie. Als lokale gids kun je nu ook video’s uploaden bij een plaats. Hier krijg je een hoop extra punten voor.

Google Maps video’s

Zonder er veel over los te laten heeft Google een nieuwe functie toegevoegd aan de Android-app van Google Maps. Het was al langer mogelijk om bij een locatie foto’s te uploaden en zo anderen een beeld te geven hoe een locatie eruit ziet. Nu kunnen ook video’s geüpload worden naar de locatiedienst van Google.

Video’s kunnen een nog beter idee geven van een plaats en dus worden deze inzendingen ook beloond door Google. Lokale gidsen (ofwel Local Guides) kunnen punten verdienen door een video van een locatie te plaatsen. Afhankelijk van een aantal factoren kan het bijvoorbeeld 7.

Het kan zijn dat je bij het toevoegen van foto’s nog niet de video’s te zien krijgt die je hebt gemaakt. Echter kun je dan wel vanuit de videospeler of galerij op je toestel een video kiezen en uploaden. Je ziet de video er vervolgens als soort van gifje bijstaan en de video kan geopend worden, met geluid.

De functie is vanaf nu beschikbaar in de Android-app van Google Maps. Opvallend is dat we de geplaatste video nog niet (direct) zien in de webversie van Maps. Onlangs werd vraag-en-antwoord uitgerold in Google Maps.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel