Google Maps krijgt parkeerhulp en helpt je met signaleren lastige parkeersituaties

Google Maps rolt een nieuwe functie uit die je helpt met het parkeren in steden. Je herkent het vast wel, dat wanneer je er eens lekker tussenuit wilt, je maar geen parkeerplaats gevonden krijgt. Google Maps gaat je nu helpen met het signaleren van lastige parkeersituaties.

Parkeren in Amsterdam met Google Maps

We schreven dinsdag al over Google Maps 9.60, een update die veel slimme functies ‘aankondigt’. Nu heeft Google Maps alvast een andere nieuwe feature toegevoegd aan de navigatie-app voor Android. Vanaf nu helpt de app je met het signaleren van lastige parkeersituaties in verschillende steden. Volgens Google kan het (niet kunnen) vinden van een parkeerplaats het plezier in een avondje uit een stuk minder leuk maken.

Google Maps parkeerhulp

In 25 Europese steden kan Google Maps vanaf nu je laten zien hoe makkelijk het parkeren doorgaans is in de buurt van je bestemming. Bij het plannen van je route zie je direct of er waarschijnlijk voldoende parkeergelegenheid is, of dat de kans op een vrije parkeerplaats beperkt is.

De parkeermogelijkheden variëren van beperkt, gemiddeld en eenvoudig. De indicatie wordt berekend op basis van historische parkeergegevens. De techniek is vergelijkbaar met de populaire tijdstippen en duur van een bezoek en de onlangs geïntroduceerde verkeersdruktemeter voor onderweg.

Google Maps parkeren Amsterdam

De parkeerhulp is in Nederland op dit moment alleen beschikbaar in Amsterdam. Daarnaast is de hulp ook beschikbaar in onder andere Keulen, München, Stuttgart, Kopenhagen, Stockholm, Londen, Parijs, Rome, Barcelona, Milaan, Praag en Madrid.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel