Google Maps 9.60 brengt voorbereidingen handige functies; notities en recensies voor gerechten

Google Maps voert steeds verbeteringen door voor de Android-app. Met een nieuwe update naar Google Maps 9.60 worden eveneens verbeteringen en nieuwe features toegevoegd. Zo zien we recensies voor gerechten, persoonlijke notities en nog meer.

Google Maps 9.60

We schreven onlangs over video’s in Google Maps, die vanaf nu door lokale gidsen toegevoegd kunnen worden. In Google Maps 9.60, die nu wordt verspreid, worden voorbereidingen getroffen voor nieuwe functies die toegevoegd gaan worden. De nu al beschikbare versie brengt in ieder geval een verbeterde Picture-in-Picture modus. Een vorige versie van Google Maps bracht al deze modus, maar was nog niet stabiel. Tijdens het navigeren is de navigatie ook direct in het drijvende venster te vinden. De PiP-modus werkt overigens alleen op toestellen met Android 8.0 Oreo.

Nieuwe functies in aantocht

De collega’s van Android Police hebben nog nieuwe functies ontdekt in de Android-app van Maps. De onderstaande functies zijn nog niet live, maar zijn gevonden in de code waaruit blijkt dat het gaat om voorbereidingen en we ze spoedig in de app kunnen verwachten. Zo wordt het mogelijk om persoonlijke notities toe te voegen aan een locatie. Het moet daarbij ook mogelijk zijn om de notities tussen verschillende apparaten te synchroniseren.

Google Maps 9.60 menu

Een andere ontdekking die is gedaan, is de mogelijkheid om gerechten te beoordelen. Een review achterlaten bij een restaurant is al sinds jaar en dag mogelijk, maar het individueel beoordelen van gerechten behoort nog niet tot de mogelijkheden. Ook moet bij het menu-overzicht inzichtelijk worden welke gerechten er zijn en wat de prijs hiervan is. Het moet ook mogelijk zijn om daarbij een foto toe te voegen en eventueel missende gerechten aan het overzicht toe te voegen.

Google Maps 9.60 evenementen

Tevens komt er vermoedelijk een feature waarbij eigenaren van zalen, hallen of terreinen evenementen kunnen toevoegen. Het is echter niet bekend of deze functie ook in Nederland beschikbaar komt. Een andere mogelijkheid die misschien uitgerold wordt, is het snel schakelen tussen lagen (zoals satelliet, terrein en verkeer). Er worden ook voorbereidingen getroffen voor persoonlijke snelkoppelingen die dan verschijnen in het menu. Zoek je bijvoorbeeld vaak naar een bushalte, metrostation of een winkelcentrum, dan kun je hiervoor een eigen shortcut maken.

Google Maps 9.60 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Wil je hier niet op wachten, dan kun je de APK hier downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel