Nieuw design voor Google Maps: nieuwe kaarten, kleuren en icoontjes

Google Maps krijgt een nieuw design waarbij de Android-app voorzien wordt van verschillende fijne verbeteringen. Het ontdekken van nieuwe plekken en het navigeren wordt makkelijker gemaakt in Google Maps.

Google Maps krijgt nieuw design

De wereld verandert steeds, Google Maps verandert mee. Met die tekst komt Google met de aankondiging van een vernieuwd design voor de Google Maps app. Informatie die voor dat moment relevant is, moet prominenter voorgeschoteld worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vernieuwde kaarten die je sneller inzicht geven in het ontdekken van plaatsen, navigeren en het vinden van openbaar vervoer in je omgeving.

Google Maps nieuw design

Naast vernieuwde kaarten worden ook nieuwe pictogrammen gebruikt in Google Maps. Deze icoontjes moeten beter overzicht brengen in verschillende plaatsen en voorzieningen, waarbij ook kleuren verduidelijking brengen. Hieronder vind je de nieuwe kleuren en pictogrammen.

Eetvoorzieningen, drinkgelegenheden en dergelijke zijn te herkennen aan een oranje kleur. Buitenplaatsen zoals parken en de golfbaan zijn te herkennen aan een groene kleur. Servicevoorzieningen zoals autoverhuur, tankstations en parkeerplaatsen krijgen een blauw-grijze kleur mee en gezondheid is te herkennen aan een rood-roze kleur.

We zien ook de nieuwe lagen-knop die eerder al werd doorgevoerd in de Google Maps app. De nieuwe wijzigingen met icoontjes, kleuren en vernieuwde kaarten worden in de komende weken door Google uitgerold middels een server-side update. Het kan dus even duren voordat de nieuwe features bij iedereen beschikbaar zijn.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel