‘Google stopt met naam Nexus en einde voor Stock Android’

Volgens nieuwe berichten zou Google stoppen met het voeren van de naam Nexus. Al met de komende twee toestellen van HTC; Sailfish en Marlin, zou Google niet meer de naam Nexus gebruiken. Ook gaan er berichten rond over dat Google stopt met het minimalistische Stock Android. Wat is Google van plan?

Einde voor Nexus?

De naam Nexus gaan we volgens de meest recente berichten niet meer tegenkomen op de opvolgers van Nexus 5X en Nexus 6P. Deze informatie is afkomstig uit een rapport van Android Central, die officieel nog niet bevestigd zijn. Google zou de naam Nexus los willen laten, waar het sinds 2009 begon met het toestel Nexus One. Mogelijk zou gewoon de naam ‘Google’ gebruikt worden voor de nieuwe toestellen.

Stock Android

Stock Android zal ook op de schop gaan. We schreven eerder al dat Google een andere weg in zou willen slaan met Stock Android, en die kans lijkt nu groter te worden. Android 7.0 Nougat zou bij de nieuwe Google (Nexus)-toestellen aangepast worden voor deze twee toestellen, die eerder opdoken met de namen Sailfish en Marlin.

De opvolger voor Stock Android zal voorzien zijn van extra functies, zo melden de berichten die zojuist naar buiten zijn gebracht. Er zouden exclusieve diensten en toepassingen toegevoegd worden, maar onbekend is wat deze precies zullen zijn. Het mogelijke einde van Nexus en de aanpassing van Stock Android is mogelijk dan geen toeval, omdat de Nexus-lijn bekend staat om de ‘schone’ interface en geen overbodige poespas. De informatie zou afkomstig zijn van bronnen die bekend zijn met de plannen van Google.

Deze herfst moeten de nieuwe Google (Nexus-)toestellen aangekondigd worden door Google en HTC. Dan komen we hopelijk ook meer te weten over wat Google met de Nexus-lijn wil gaan doen en wat we kunnen verwachten van de opvolger van Stock Android. We houden een slag om de arm. Eerder gingen er ook al berichten rond over de Silver-lijn, als opvolger van Nexus. Toen werden er nog steeds Nexus-toestellen aangekondigd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel