‘HTC Nexus-telefoons worden 4 oktober aangekondigd’

Nieuwe bronnen melden dat HTC en Google op 4 oktober hun nieuwe Nexus-toestellen laten zien. Het gaat om de twee smartphones die tot nu toe bekend zijn als HTC Marlin en HTC Sailfish. Beide smartphones zullen de Nexus 5X en Nexus 6P opvolgen.

Nieuwe Nexus-toestellen op 4 oktober?

De LG V20 zal naar verwachting de eerste smartphone zijn die uitgerust is met Android 7.0 Nougat, zo bleek van de week toen LG het persbericht uitstuurde. Echter liggen er nog meer kapers op de kust en kunnen we ook nog dit jaar de Nexus-smartphones van HTC verwachten. Echter lijkt het erop dat LG inderdaad met de V20 de eerste Nougat-smartphone uitbrengt.

HTC Nexus Marlin

Een bron die doorgaans bekend zou staan als betrouwbaar, meldt aan Droid-Life dat de aankondiging van de nieuwe Nexus-smartphone gepland staat voor 4 oktober 2016. Dit betekent dat Google en HTC niet de eerste zijn met een Android 7.0 Nougat toestel. Van het weekend verscheen het bericht dat op 5 augustus, samen met de uitrol van de beveiligingsupdate, de definitieve versie van Android 7.0 Nougat uitgerold zou gaan worden. Begin september moet de LG V20 aangekondigd worden, waardoor er nog een maand tussen de release van de software en de Nexus-hardware met Nougat zit.

Nexus Sailfish en Marlin render

Of de geruchten inderdaad kloppen, is nog even afwachten. Aangezien LG het heeft over ‘de eerste smartphone met Android 7.0 Nougat’ zou het gerucht zomaar eens kunnen kloppen. De Nexus-lijn staat bekend als een reeks waarbij updates als eerste beschikbaar zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel