Laatste Developer Preview Android 7.0 Nougat uitgebracht

Google heeft de laatste Developer Preview van Android 7.0 Nougat uitgebracht voordat de definitieve versie van het besturingssysteem wordt uitgegeven. In Developer Preview 5 zijn veel bugfixes te vinden en ook voor app ontwikkelaars is deze versie een belangrijke release.

Android 7.0 Nougat Developer Preview 5

In de laatste versie uit een reeks Developer Previews is Android 7.0 Nougat bijna klaar voor het grote publiek. App ontwikkelaars kunnen nu hun applicaties grondig testen met een nieuwe build voor de emulator. Developer Preview 5 heeft ook alle API’s, elementen van de gebruikersinterface en gedragingen aan boord die in de definitieve versie te vinden zullen zijn. Natuurlijk zijn er ook in deze versie weer de nodige bugs opgelost en optimalisaties doorgevoerd.

Wie zich heeft aangemeld voor het Developer programma krijgt de nieuwe preview versie automatisch via een OTA-update aangeboden. Ook kunnen Nexus-bezitters zelf de versie (NPD90G) op het toestel installeren via een OTA-pakket als update of systeemimage als schone installatie. Wanneer we de definitieve versie van Android 7.0 Nougat kunnen verwachten is nog niet bekend, vermoedelijk zullen we daar binnenkort meer over gaan horen van Google.

Lees ook

Reageer op dit artikel