Nexus Launcher: exclusief inkijkje in nieuwe launcher van Google

De nieuwe toestellen uit de Nexus-lijn die dit jaar worden gepresenteerd, zullen zijn voorzien van een nieuwe launcher. De nieuwe Nexus Launcher voor 2016 is nu opgedoken en we krijgen een uitgebreid voorproefje van wat we kunnen verwachten. De bediening van Android zal flink veranderen en we zullen de app-drawer niet (volledig) terugzien.

Nexus Launcher

Google zal de launcher binnen Android flink veranderen. De Nexus Launcher zullen we gaan zien op de nieuwe Nexus-toestellen die spoedig aangekondigd zullen worden, zo is de verwachting. Het gaat hierbij om toestellen HTC Marlin en HTC Sailfish, momenteel de twee codenamen voor de toestellen.

Nexus Launcher 2016

We zien in de verschillende GIF’jes dat de app-drawer weggehaald is uit de interface. Al langer ging dit bericht rond, maar iedere keer leek het ontkracht te worden. De Nexus Launcher zal echter niet volledig afscheid nemen van het menu. Deze kan je namelijk met een veeg naar boven oproepen. Ook Google Now kan je met een beweging opvragen.

Nexus Launcher

We zien in beeld een gewijzigde manier van het bereiken van Google Zoeken. In plaats van een zoekbalk is er nu een snelkoppeling te vinden. Tevens wordt de datum getoond van de huidige dag. Op dit moment lijkt het erop dat deze twee elementen niet te verwijderen zijn van het homescreen.

Nexus Launcher menu

Nog steeds wordt verwacht dat Google ook de nieuwe navigatie-toetsen zal toepassen bij de nieuwe Nexus-toestellen, met kleurrijke home-button. Deze kwamen eerder al in het nieuws. Volgens de bron krijgen we ook nieuwe Google Now on Tap snelkoppelingen met uitgebreide ondersteuning voor Google Assistent.

Google Now snelkoppeling

De collega’s van Android Police, die de beelden in handen hebben gekregen, hebben het gerucht over Nexus Launcher een betrouwbaarheidscijfer gegeven van 9 op een schaal van 10. De kans is dus erg groot dat we de nieuwe launcher op deze manier kunnen terugzien op de Nexus-smartphones. Echter blijft het altijd mogelijk dat Google (op het laatste moment) nog wijzigingen doorvoert. Wat vind jij van de nieuwe Nexus launcher?

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel