Google komt in de herfst met eerste update voor Nougat: Android 7.0.1?

Google heeft bekend gemaakt dat het een nieuw onderhoudsschema gaat aanhouden voor het uitbrengen van updates. Gisteren werd Android 7.0 Nougat officieel uitgebracht en is nu voor verschillende toestellen al beschikbaar. In de herfst van dit jaar kunnen we de eerste update verwachten voor de nieuwste versie van Android.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat werd in maart van dit jaar aangekondigd. Echter is voor het brede publiek de update pas sinds gisteren beschikbaar. De verschillende Nexus-toestellen zullen de update als eerste ontvangen, waarna de rest van de toestellen zal volgen. In ons Android 7.0 update overzicht zie je precies wanneer jouw toestel de update zal krijgen.

Android 7.0 Nougat

‘Nieuw onderhoudsschema’

Google heeft bekend gemaakt dat het in de komende kwartalen met een nieuw ‘onderhoudsschema’ wil gaan werken. Hierbij wordt bedoeld dat deze herfst een nieuwe beta-versie van Android 7.0 Nougat uitgerold zal worden als Developer Preview. Deze wordt verspreid via het beta-kanaal waarvoor je je via deze link kunt aanmelden. De update zal verschillende verfijningen en verbeteringen brengen. Het is echter nog maar de vraag of er ook nieuwe functies in deze update zijn te vinden.

De kans is aanwezig dat Google de update de naam Android 7.0.1 Nougat meegeeft. Wanneer het zover is, houden we je op DroidApp natuurlijk op de hoogte. Vermoedelijk zal Google de update aankondigen tijdens de introductie van de nieuwe Nexus-smartphones Sailfish en Marlin, die mogelijk voor 4 oktober gepland zou staan. Wil je alles weten over Android 7.0 Nougat en wat er nieuw is? Lees dan ons uitgebreide Android 7.0 Nougat artikel.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel