Google staat geen nieuwe toestellen met Android Nougat meer toe

Google heeft het voor fabrikanten onmogelijk gemaakt om zich nog te certificeren met een smartphone of tablet draaiend op Android Nougat. Google wil hiermee fabrikanten verplichten de recentere versie van Android mee te leveren.

Geen Nougat telefoons meer

Het staken van het certificeren van telefoons en tablets met Android versie Nougat is niet langer mogelijk. Nu Google de eisen heeft veranderd voor fabrikanten zullen telefoons voortaan met Android Oreo geleverd moeten worden om goedkeuring van Google te krijgen. Zonder deze goedkeuring kunnen diverse Google diensten niet gebruikt worden op het apparaat.

Google verandert de vereisten voor fabrikanten bijna ieder jaar, zo werd vorig jaar januari het certificeren van toestellen met Marshmallow gestaakt. Dat gebeurde ongeveer 5 maanden na de release van Android 7.0 Nougat. Nu zeven maanden later is Nougat aan de beurt ten faveure van Oreo. Consumenten zullen in eerste instantie weinig merken van de stap, toestellen worden vaak maanden voor release gecertificeerd waardoor ook de komende tijd nog Nougat-telefoons kunnen verschijnen.

Lees ook

Reageer op dit artikel