Android distributiecijfers april 2018: nog geen 5% aandeel voor Oreo

Google heeft de Android distributiecijfers over april 2018 naar buiten gebracht. Hiermee kunnen we zien hoe het gesteld staat met de populariteit van Android-versies. Oreo lijkt nog altijd maar langzaam te groeien.

Android distributiecijfers april 2018

Eindelijk, daar zijn ze weer; de distributiecijfers van de verschillende Android-versies. Google heeft al een tijdje daarover niets laten horen, en de maand ‘maart’ kwam helemaal niet voor op de kalender van Google, zo lijkt het. Van de vorige maand zijn geen gegevens gedeeld. En die van april zijn zo’n twee weken later dan normaal.

De reden waarom er in maart geen gegevens zijn gedeeld is niet bekend gemaakt. We hebben wel een vermoeden. Lang niet alle fabrikanten maken even veel haast met updaten en Oreo groeide steeds nauwelijks. Nu bijvoorbeeld toestellen als de Galaxy S9 en Galaxy S9+ uitgebracht zijn; en ook de Oreo-update voor de S8 is verschenen, moet het aandeel van Oreo weer gegroeid zijn.

Android distributiecijfers april 2018

De stand van zaken

Als we kijken naar de vorige cijfers, die van februari 2018, zien we een stijging van 3,3 procent voor Android 8.0 Oreo en een stijging van 0,2 procent voor 8.1. Ondanks dat Android Oreo al een jaar geleden werd uitgebracht, heeft het pas een aandeel van 4,6 procent. Nougat stijgt; versie 7.1 met 1,6 procent en 7.0 met 0,7 procent. Marshmallow daalt flink met 2,1 procent. Ook de Android-versies tussen Android 4.2 en Android 5.1 dalen. De daling van Lollipop is in totaal 1,7 procent.

Het totale aandeel van Android Nougat is 30,8 procent, Marshmallow staat op 26 procent.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel