Samsung Galaxy S8 en S8+: Android 8.0 Oreo met Experience 9.0 in Nederland

Samsung is in Nederland begonnen met het updaten van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De update brengt Android 8.0 Oreo met Samsung Experience 9.0, samen met de beveiligingsupdate van februari 2018. Ook in België wordt de update verspreid. De uitrol begon iets later doordat er problemen waren gevonden in de eerste versie van de update.

Galaxy S8: Android 8.0 Oreo

De gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ kunnen vanaf nu een nieuwe update voor hun smartphone verwachten. Samsung is begonnen in Nederland en België met het verspreiden van de update naar Android 8.0 Oreo. Hierbij heeft Samsung ook een nieuwe versie van haar Samsung-interface meegeleverd; Samsung Experience 9.0 die beschikt over tal van verbeteringen en nieuwe features. Ook op het gebied van beveiliging worden stappen gezet; beveiligingsupdate februari 2018 wordt direct toegevoegd aan de Oreo-update.

Oorspronkelijk zou de update wat eerder in Nederland uitgerold worden. Echter werden tijdens de eerste lichting in verschillende landen als Duitsland, Turkije, Noorwegen en Polen bugs ontdekt die konden zorgen voor reboots. Hierdoor werd de update gestaakt en zijn deze nu verholpen. Dit betekent dat Nederlandse en Belgische gebruikers de update vanaf nu op hun S8 en S8+ kunnen verwachten.

Android 8.0 Oreo bevat een reeks nieuwe functies. Denk aan de verbeterde automatisch aanvullen-functie voor bijvoorbeeld inloggegevens. Ook is er de Picture-in-Picture modus waarmee je bijvoorbeeld Google Maps als drijvend venster over je huidige scherm kunt leggen en zijn er de notificatiekanalen. De update naar Oreo heeft versienummer G950FXXU1CRAP voor de S8 en G955FXXU1CRAP op de Galaxy S8+ en is circa 1,4GB groot. Het is dan ook aan te raden de update middels een WiFi-verbinding te downloaden.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update beschikbaar is voor jouw toestel. Mocht je niet willen wachten, dan kun je ook handmatig controleren of de update beschikbaar is. Ga hiervoor naar Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Wil je meer handige tips? Lees dan ons overzicht met Galaxy S8 tips.

Komst van de S9

Met de komst van de Galaxy S9 en S9+, afgelopen weekend, zal de Galaxy S8 snel goedkoper worden. En dat is erg interessant; want enorme verschillen tussen de twee toestellen zijn er niet, zo vind je in onze vergelijking Galaxy S8 en S9.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Tip
Mark, Rolf, Henk
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel