Samsung deelt details over Experience 9 skin, gebaseerd op Oreo

Samsung heeft de details gedeeld over de nieuwe versie van de eigen skin over Android. De opvolger van TouchWiz heet Samsung Experience en in Experience 9 zien we een aantal verbeteringen. We zetten alle details hiervan op een rij. Wat heeft Samsung Experience 9 te bieden?

Samsung Experience 9

Samsung Experience 9 is gebaseerd op Android 8.0 Oreo. Naast dat de functies uit Oreo overgenomen zullen worden, heeft Samsung de eigen skin van nog een reeks nieuwe features en verbeteringen voorzien. Samsung Experience is de nieuwe naam van de eigen TouchWiz skin die het voorheen had. Experience zagen we als eerst op de Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Samsung Experience 9 gif emoji sticker

Toetsenbord

Zo zal het standaard Samsung toetsenbord uitgebreid worden met een toolbar die je snel toegang geeft tot het GIF-keyboard, de instellingen, stickers, emoji en meer. De volgorde van deze icoontjes in de balk kun je naar eigen wens aanpassen.

Het toetsenbord van Samsung zal tevens uitgebreid worden met high-contrast ondersteuning. Voor mensen die slechtziend zijn, kan het gebruik van een hoger contrast uitkomst bieden. Er komen vier verschillende hoge contrast toetsenbord-thema’s beschikbaar die ingesteld kunnen worden. Tevens wordt het menu met toetsenbord-instellingen beperkt en zo overzichtelijker.

Samsung zal in Experience 9 ook nieuwe emoji, nieuwe GIFs en nieuwe stickers toevoegen. Zo kun je je bericht nog meer opvrolijken. De zoekfunctie zal verbeterd worden met snellere en meer relevantere resultaten. Dankzij kaarten kan sneller een optie geselecteerd worden en ook worden resultaten uit Galaxy Apps of de Play Store direct in het venster getoond.

Samsung Experience 9 zoekfunctie

Nog meer verbeteringen

Experience 9 zal ervoor zorgen dat Bixby in staat is achtergrond muziek af te spelen en ook kan de schermkleur (bijvoorbeeld net als de nachtmodus) aangepast worden. Er kan voor rust aan de ogen gekozen worden in Color Lens uit de kleuren geel, oranje, rood, roze, magenta en violet. Ook nieuw is de mogelijkheid om een snelkoppeling naar de Samsung Cloud op je homscreen te plaatsen. Er kan ook makkelijker inzicht verkregen worden in apparaten die middels Samsung Connect met je toestel zijn verbonden.

Samsung Experience 9.0 zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden met functionaliteit. We verwachten dat de nieuwe versie Experience 9 in ieder geval op de Galaxy S9 beschikbaar zal komen en ook uitgerold zal worden naar toestellen die de Oreo-update krijgen, zoals bijvoorbeeld de Note 8 en Galaxy S8-serie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel