Samsung stopt met TouchWiz en komt met Samsung Experience UI

Samsung heeft een nieuwe update uitgebracht voor de beta-versie van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Het is de derde versie van de beta die uitgebracht wordt voor het toestel. Daarbij is er interessant nieuws te melden over de eigen skin. Deze is nu bekend onder de naam TouchWiz en zal in de toekomst de naam Samsung Experience meekrijgen.

Samsung Experience

In verschillende landen is het voor bezitters van de Galaxy S7 (Edge) mogelijk om zich aan te melden voor het beta-programma. Onder andere Nederland en België horen hier helaas niet bij. Inmiddels is de derde beta-update vrijgegeven voor Android 7.0 Nougat en deze brengt een aantal vernieuwingen.

Met de derde update is de app Samsung Pass toegevoegd, net als de app Samsung Note, die we eerder zagen op de Galaxy Note 7. Daarbij is er een knop toegevoegd aan het Quick Panel voor automatische helderheid. Bij het multitasking-venster zijn er ook aanpassingen gedaan en is de button om alle actieve apps te sluiten verplaatst.

Samsung Experience

Opvolger voor TouchWiz

We komen in het venster met de informatie over de telefoon nieuwe informatie tegen. Samsung voorziet haar toestellen tot nu toe van haar eigen TouchWiz interface-skin. Met de introductie van Android Nougat wordt verwacht dat Samsung stopt met TouchWiz, en dat het komt met Samsung Experience. Daarbij wordt bij de toestel-informatie ook weergegeven welke versie geïnstalleerd is, in het geval van de screenshots SE 8.

Uitrol

Een indruk van de nieuwe UI van Samsung vind je in deze uitgebreide preview. Het is nog niet bekend wanneer de publieke uitrol van Android 7.0 Nougat plaatsvindt voor de verschillende toestellen. Voor de meest actuele informatie, raadpleeg het Android 7.0 Nougat update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel