Samsung Galaxy S7 (Edge): zo ziet Android 7.0 Nougat eruit met Grace UX (screenshots)

Met de start van het beta-programma voor Android 7.0 Nougat, krijgen we te zien wat we kunnen verwachten. De update is namelijk nu vrijgegeven voor de Samsung Galaxy S7 (Edge). In plaats van TouchWiz krijgen de toestellen Grace UX. In een uitgebreide reeks screenshots krijgen we goed te zien hoe Android Nougat met Grace UX eruit komt te zien.

Android 7.0 Nougat met Grace UX op Galaxy S7

Samsung heeft het beta-programma opengesteld voor de bezitters van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Tenminste, in een geselecteerd aantal landen waar helaas Nederland en België geen deel van uitmaken. Waar we tot nu toe de smartphones van Samsung zagen met TouchWiz, is deze laag vervangen door Grace UX, de laag over Android. Eerder werd dit wel al geïntroduceerd op de Samsung Galaxy Note 7. We zien ook het nieuwe SamsungOne lettertype terug in de interface van het toestel.

Grace UX

Hoewel er zeker wijzigingen zijn te vinden, is Grace UX geen mega verandering ten opzichte van TouchWiz. Het oogt allemaal net wat meer gestroomlijnd, maar de icoontjes en vormgeving hiervan wijkt niet veel af van TouchWiz. Er is in Grace UX een blauwfilter te vinden waarmee de blauwe kleur gefilterd wordt en het scherm wat roodachtig oogt. Dit is beter voor de ogen, en zeker voor het slapengaan kan de functie van pas komen. De screenshots hierboven en hieronder, van de collega’s van Sammobile, geven een goede impressie van Android Nougat met Grace UX.

De update

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van Android 7.0 Nougat voor de S7-serie uitgebracht zal worden. De test met de beta zal lopen tot en met medio december. Naar verwachting zullen we in de weken erna meer te weten komen over wanneer we de update kunnen verwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel