Samsung Galaxy S7 (Edge) en LG G5 krijgen beta-update naar Android 7.0 Nougat

Samsung is begonnen met de eerste voorbereidingen voor Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 (Edge). Het gaat om een update naar de beta-versie van Android 7.0 Nougat die binnenkort verspreid zal worden door Samsung. Ook LG heeft de eerste stap gezet voor de Nougat-update voor de LG G5.

Nougat voor S7 en G5

Samsung heeft een applicatie uitgebracht genaamd Galaxy Beta Program. Deze app wordt uitgerold via de Samsung Galaxy Store in Engeland en de Verenigde Staten. Echter lijkt de app nog niet gebruikt te kunnen worden, je krijgt namelijk een server error te zien. Deze applicatie moet het mogelijk maken voor bezitters van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge om een beta-versie van Android 7.0 Nougat te downloaden.

Samsung Galaxy Beta program

Wanneer de app officieel aangekondigd zal worden, zal het voor verschillende gebruikers mogelijk worden de beta-versie te installeren. Het is niet bekend of de beta dan ook in Nederland zal verschijnen, maar de kans lijkt klein. De beta-versie van Android 7.0 Nougat kan dan nog wel bugs en problemen bevatten.

Update 7 november 10:30 uur: Inmiddels is bekend geworden dat de beta-versie vanaf woensdag 9 november verspreid zal gaan worden. Samsung heeft bekend gemaakt dat de testperiode van de beta-versie van Android 7.0 Nougat ongeveer tot medio december zal duren. Het is niet duidelijk of ook Nederlandse en Belgische gebruikers zich kunnen aanmelden voor de test.

LG G5

Ook LG is begonnen met het verspreiden van een beta-update voor de LG G5. Ook dit betreft de update naar Android 7.0 Nougat. Volgens de bron is de update nu op zeer kleine schaal beschikbaar in Italië en moet in de komende weken de definitieve versie uitgerold worden. Eerder werd al gesuggereerd dat de LG G5 in november de update zou krijgen naar Android 7.0 Nougat.

Wanneer de definitieve updates beschikbaar zijn, lees je dat uiteraard op DroidApp. Wil je weten wanneer jouw toestel de update naar de nieuwe Android-versie kan verwachten, raadpleeg dan ons Android 7.0 update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 401,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel