LG G5 SE verkrijgbaar in Nederland; G5 wordt uit de verkoop gehaald

LG moet al langere tijd toezien hoe het haar vlaggenschip maar niet aan de man kan krijgen. De LG G5 levert niet het gewenste succes op voor de Koreaanse fabrikant. Hoog tijd om het roer om te gooien, moet LG gedacht hebben. Het bedrijf komt met de LG G5 Special Edition, ofwel de LG G5 SE, maar wat is er zo speciaal aan?

LG G5 SE

Sinds eind april ligt LG’s high-end smartphone in de winkels; de LG G5. Het is de eerste smartphone met een modulair design waarbij je middels modules extra functionaliteit kunt toevoegen.

LG G5 internet

Zo is er een Cam Plus module om bijvoorbeeld het zoomen en vastleggen makkelijker te maken, en zorgt het voor een betere grip. Ook is het, in tegenstelling tot veel andere smartphones tegenwoordig, mogelijk de accu te verwisselen. Echter wist de LG G5 de consument niet echt te kunnen overtuigen en schreven we in juli al over de teleurstellende verkoopcijfers.

LG geeft aan dat er bij de G5 teveel de nadruk is gelegd op de modulariteit. Bas Dekker, commercieel directeur van LG Benelux, laat tegenover RTL Z het volgende weten over de LG G5;

“We zeiden: de modulariteit is het belangrijkste aspect van onze smartphone. Maar we vergaten te benoemen dat de G5 verder echt een goed toestel is. De markt rekende ons uiteindelijk af op de modulariteit, en dat hebben we aan onszelf te danken.”

Special Edition

Het verlies van de smartphone-tak van LG wordt opgevangen door de winst die het weet te halen bij de huishoudelijke producten. Toch wil LG met een nieuwe ‘Special Edition’ de consument weer overtuigen; de LG G5 SE.

De speciale editie heeft een aantal aanpassingen gekregen en is in plaats van 4GB RAM-geheugen voorzien van 3GB. Ook is er een andere processor ingezet, echter is deze niet direct enorm veel trager, er is namelijk nog steeds een Snapdragon 652 octa-core processor met viermaal 1.8 GHz en viermaal 1.2 GHz aan rekenkracht.

LG G5 Cam Plus

De LG G5 SE blijft USB Type-C houden, alleen is de versie aangepast van 3.0 naar 2.0. Dit betekent dat de virtual reality-bril niet meer zal werken met het toestel. Echter had dit product volgens LG niet de focus in de Benelux. Wij bespraken de ‘opmerkelijke’ bril al in onze LG 360 VR review.

Ook heeft de LG G5 SE nog steeds de dual-camera. Hiermee wordt niet alleen een betere fotokwaliteit neergezet, maar kunnen er ook foto’s gemaakt worden met een beeldhoek van 135 graden.

En de LG G5 dan?

De LG G5 zal naar verwachting uit de verkoop gehaald worden. Omdat het toestel geen succes -meer- is, zal de LG G5 SE nu zijn kans moeten aangrijpen om te slagen. Waar de adviesprijs van de G5 op 699 euro lag, is dat bij de SE 499 euro. Opvallend is wel dat de prijs van de LG G5 inmiddels is gedaald naar rond de 465 euro. Mocht je de G5 boven de G5 SE verkiezen, wacht dan niet te lang met het aanschaffen van de G5.

De LG G5 SE wordt vanaf nu uitgeleverd aan de winkelketens, zoals Belsimpel. We hebben alle specificaties en prijzen verzameld voor je op de smartphone-pagina, die je kunt bereiken via onderstaande button. Alles over de LG G5 lees je in onze LG G5 review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel