LG: ‘verkoop LG G5 valt erg tegen’; dit zijn de cijfers

LG heeft sinds april de LG G5 in de winkels liggen. Het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant moet de strijd aangaan met de Samsung Galaxy S7, HTC 10 en de Apple iPhone-toestellen. LG heeft nu details naar buiten gebracht over de verkoop van de LG G5. En die is niet om over naar huis te schrijven.

LG G5 verkoop

Met de nieuwe LG G5 hoopte LG een nieuwe doelgroep aan te spreken en een revolutionaire smartphone op de markt te zetten. De verwachting was dat het toestel drie miljoen keer per kwartaal over de toonbank zou gaan. Tegenover KoreaTimes heeft LG nu een statement gegeven over de verkoop van de LG G5; “Friday’s announcement is because LG Electronics’ latest flagship G5 smartphone failed to generate sales”.

LG G5

Naar verwachting is het beoogde doel van 3 miljoen toestellen niet gehaald. Voor het tweede kwartaal zou LG uitkomen op een totaal van 2,2 miljoen LG G5 exemplaren dat over de toonbank is gegaan. LG heeft minder geld gestoken in de marketingcampagnes en heeft ook veel last van de concurrentie. Met name de Samsung Galaxy S7 hijgt in de nek van de LG G5. Ook de HTC 10 heeft invloed op de verkopen van de LG G5.

In de toekomst wil LG de mobiele afdeling reorganiseren en de smartphone-verkopen buiten Azië zouden meer aandacht moeten krijgen. Op dit moment vinden we LG op de zevende plaats van de verkoop van smartphones. Het aandeel daalde in het eerste kwartaal met 4 procent. Ter vergelijking; Huawei zag het aandeel stijgen met 59 procent in vergelijking met vorig jaar. Huawei staat op een derde plaats van meest verkopende smartphone-fabrikanten. Het merk doet vooral goede zaken met de Huawei P9 en ook de Huawei P8 heeft de Chinese fabrikant goed gedaan.

LG G5 achterkant

Het is de vraag of de reorganisatie die LG bekend heeft gemaakt verandering gaat brengen in de resultaten van LG. In onze LG G5 review lees je al onze ervaringen met het toestel. Met name de camera sprong er bovenuit, maar hoe zit het met de rest van de smartphone?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel