Samsung stopt per direct met uitrol Android 8.0 Oreo voor Galaxy S8/S8+ [update: reden]

Samsung heeft de uitrol van de update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S8 gestopt. Deze week werd in verschillende Europese landen begonnen met het verspreiden van de update voor het vlaggenschip van dit moment.

Uitrol Oreo voor S8 gestopt

Bezitters van de Galaxy S8 en S8+ die met smart zaten te wachten op de update naar Android 8.0 Oreo, moeten nog wat langer wachten. Samsung heeft de definitieve uitrol gestaakt en de update teruggetrokken. Als eerst kwam de update beschikbaar voor degenen die hadden deelgenomen aan de beta-test, maar later werd de update in verschillende Europese landen verspreid; waaronder in Duitsland en België.

Samsung Galaxy S8 Oreo update gestopt

De update is nu dus teruggetrokken en ook verwijderd van de servers van Samsung. De reden erachter is helaas niet bekend gemaakt, hoewel de collega’s van Sammobile weten te melden dat er een nieuwe versie wordt ontwikkeld. We vermoeden dat er bugs of andere problemen zijn ontdekt die de gebruikerservaring verslechtert.

Degenen die de update al wel hebben geïnstalleerd zouden de update zonder problemen kunnen gebruiken. Het is niet bekend wanneer Samsung de definitieve uitrol start van de nieuwe versie. Oorspronkelijk zou Samsung volgende week in Nederland starten met de uitrol van de update; maar dit loopt naar verwachting nu vertraging op.

Update 15-02-2018 14:30 uur: Inmiddels is de reden van het terugtrekken van de update bekend geworden. Een aantal Galaxy S8+ modellen zou na de update naar Oreo last hebben van spontane reboots. Dit betekent dat toestellen op willekeurige momenten zichzelf herstarten. Het gaat volgens Samsung om een klein aantal toestellen, maar Samsung wil dit probleem eerst oplossen.

Leestip: 41 handige tips en tricks voor de Samsung Galaxy S8 en S8+

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel