Android distributiecijfers februari 2018: eindelijk meer dan 1% aandeel voor Oreo

Google heeft de nieuwe distributiecijfers gedeeld over het aandeel van de verschillende Android-versies. Het aandeel van Android 8.X Oreo is nu eindelijk boven de 1 procent gekomen. Maar hoe zit het met de andere Android-versies?

Android-aandeel in februari

Iedere maand laat Google weten welke Android-versies het meest in gebruik zijn. Het aandeel van Android 8.0 en 8.1 Oreo gaat echt heel langzaam omhoog, en pas vanaf deze maand komt het aandeel van beide Oreo versies samen uit op 1,1 procent.

KitKat heeft een aandeel van 12,0 procent, een daling van 0,8 procent. Nougat had vorige maand een aandeel van 26,3 procent, deze maand is dat gestegen naar 28,5 procent. Marshmallow daalde met 0,5 procent naar 28,1 procent. De versies van Jelly Bean gaat totaal 0,6 procent omlaag. Zowel bij Gingerbread als bij Android Ice Cream Sandwich gaat er 0,1 procent af.

Android distributiecijfers februari 2018

Het volledige overzicht van de distributiecijfers vind je in bovenstaande afbeelding. Het is te hopen dat Oreo snel door de verschillende fabrikanten beschikbaar wordt gesteld. Sommige fabrikanten zijn hier al druk mee bezig.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel