Android 7.0 Nougat officieel uitgebracht: update komt vandaag voor Nexus

Vorige week verschenen de berichten dat op maandag 22 augustus de nieuwste Android-versie publiekelijk beschikbaar zou komen. Vandaag is het moment aangebroken dat Android 7.0 Nougat inderdaad na maanden van testen en Developer Previews uitgerold wordt voor de eerste toestellen. De Nexus 5X en Nexus 6P zijn als eerste aan de beurt.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat werd eerder dit jaar aangekondigd tijdens Google I/O. Nougat is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow. We hebben op DroidApp al meerdere malen Android 7.0 besproken, want er zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd aan Nougat. Zo kon je in onze Android 7.0 Nougat showcase al een uitgebreide preview krijgen van de nieuwe functies.

Unicode 9 emoji

Emoji

Daarnaast kan je gebruik maken van nieuwe emoji, want er is nu ondersteuning voor Unicode 9. Het menu met snelkoppelingen (quick settings) in de notificatiebalk is ook verder verbeterd en je kunt sneller multitasken door dubbel te tikken op de recente apps-button.

Android N multi window

Multi-window

In Android 7.0 Nougat is ook de multi-window functie te vinden waarmee je op je smartphone twee apps/schermen naast elkaar kunt openen. Verschillende fabrikanten zoals Samsung en LG boden een vergelijkbare functie al aan op een aantal van hun toestellen, maar dit werkte met echter lang niet met alle apps. Dankzij de ondersteuning in Nougat kan je in principe met alle geïnstalleerde toepassingen de handige split-screen modus gebruiken. Tevens werkt multi-window ook samen met het handige drag-and-drop waarmee je tekst of afbeeldingen gemakkelijk kunt kopiëren en plakken naar het andere venster.

Andere verbeteringen Android 7.0

Google heeft Android 7.0 verder voorzien van tal van nieuwe animaties, verbeterde notificaties en notificatie-instellingen, een verbeterde databespaar-functie, een handigere manier van het instellen van wallpapers, vernieuwingen voor het menu met instellingen en een geïntegreerde bestandsbeheerder. Ook heeft Google aandacht besteedt aan de Doze-modus waarmee er efficiënter wordt omgegaan met de accu. Een andere verbetering is de mogelijkheid om in de Google Camera-app zelf een actie te koppelen aan het gebruik van de volumetoetsen.

Virtual Reality: Daydream

Tijdens Google I/O werd ook virtual reality verder gepromoot. Binnenkort kunnen we kennis maken met Google Daydream waarbij je volgens Google nieuwe ‘werelden’ kunt ontdekken. Android 7.0 Nougat is in ieder geval voorbereid op de komst van Daydream.

Android 7.0 Nougat

Download

In maart van dit jaar werd Android N aangekondigd en kwam de eerste Developer Preview beschikbaar. Vanaf vandaag is het dan echt het moment dat de definitieve versie van 7.0 klaar is voor de uitrol.

De Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus Player, Pixel C en General Mobile 4G (Android One) kunnen de Android 7.0 Nougat update spoedig OTA, dus via het toestel, verwachten. Mocht je direct aan de slag willen met de nieuwste Android-versie; dan kan je de Factory Images downloaden. Deze worden vanaf dinsdagavond online gezet door Google. Het kan dus even duren voordat jouw toestel hier tussen zit.

Android Beta

Om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot de nieuwste Android-versie, kan je je via deze link aanmelden voor Android Beta. Je bent dan verzekerd van de nieuwste updates als eerste.

Overigens laat Google op haar Android-website weten dat de LG V20 de eerste smartphone zal zijn die vanuit de fabriek van deze Android-versie voorzien zal worden.

Wanneer komt Android 7.0 Nougat voor mijn smartphone?

Ben je benieuwd wanneer de Android 7.0 Nougat update voor jouw smartphone uitgerold wordt? Raadpleeg dan ons Android 7.0 update overzicht. Dit overzicht werken we voortdurend bij zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel