Huawei P9: Android 7.0 Nougat uitgelekt met app-drawer

Android 7.0 Nougat komt ook naar de Huawei P9. Voor het vlaggenschip test de Chinese fabrikant momenteel de nieuwste versie. Opvallend is dat Huawei er voor heeft gekozen om een app-drawer aan EMUI toe te voegen.

Huawei P9: Android Nougat

Huawei test momenteel een alpha- of beta-versie van Android 7.0 Nougat voor de Huawei P9. Het gaat om een testversie van de nieuwste versie van Googles’ Android. Tot op heden kwamen voor de verschillende Nexus-toestellen al wel Developer Previews beschikbaar, maar nu laat een niet-Nexus toestel van zich horen.

Huawei P9 Android Nougat

App-drawer

Bij het eerste gebruik krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen voor het bekende EMUI-design of de launcher met app-drawer. Een app-drawer op een Huawei smartphone is nieuw. Nog niet eerder bood Huawei ons deze mogelijkheid aan namelijk. Dit heeft als voordeel dat je je applicaties gewoon in het menu kunt terugvinden en niet meer verspreid over de schermen van je homescreen.

Huawei P9 Android Nougat

Andere verbeteringen komen we ook tegen in de screenshots. De instellingen met uitschuifbaar menu met opties. Ook het overzicht met notificaties is duidelijk verbeterd in de nieuwste versie van Android Nougat voor de Huawei P9.

Het mag duidelijk zijn dat Huawei druk bezig is met het optimaliseren van de interface voor de Europese markt. De firmware die uitgelekt is, wordt naar alle waarschijnlijkheid gebruikt voor intern gebruik. Het is niet bekend wanneer Android 7.0 Nougat beschikbaar komt voor de Huawei P9.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel