Huawei P9: vlaggenschip overtreft alle cijfers van P8

Huawei heeft met de P9 een succesvolle opvolger uitgebracht voor de Huawei P8. In de eerste zes weken van de verkoop heeft de Chinese fabrikant meer dan 2,6 miljoen exemplaren verkocht van de Huawei P9. Het toestel overtreft de aantallen van de Huawei P8 en komt met meer interessante cijfers.

Huawei P9

De verkoop van de Huawei P9 gaat goed. In de eerste zes weken dat het toestel te koop was, is de Huawei P9 meer dan 2,6 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het gaat hierbij om zowel de Huawei P9 als de Huawei P9 Plus. De verkopen laten een stijging zien van 130 procent in vergelijking met de Huawei P8. Huawei heeft nu 8,5 procent van de smartphone-markt in handen.

Huawei P9

In het eerste kwartaal van 2016 heeft Huawei 28,3 miljoen toestellen verscheept over de wereld. Dit is in vergelijking met een jaar eerder een stijging van 64 procent. Onder andere in Groot-Brittannië, Frankrijk en andere Europese landen zag Huawei de verkopen stijgen. Huawei laat hierover het volgende weten;

P9 vs. P8 sales: Sales of the P9 are 130 percent higher than P8 sales in global markets outside of China. In France, P9 sales are up more than 1,000 percent higher than P8 sales. P9 sales are also up more than 400 percent in Poland and Finland, and more than 300 percent in Britain, over those of the P8.

De Huawei P9-serie bestaat uit drie toestellen; de P9, P9 Plus en de P9 Lite. In onze Huawei P9 review kon je onze ervaringen al lezen over het toestel. Huawei laat met de P9 zien dat het de smartphone-lijn nog steeds verder weet te verbeteren.

Interessant: 14 handige tips en tricks voor de Huawei P9 en Huawei P9 Plus

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel