Huawei P9 officieel: high-end met overtuigende Leica camera‘s

Huawei heeft op een speciaal persevenement in Londen haar nieuwste vlaggenschip toestel aangekondigd. De Huawei P9 is wat Huawei betreft de beste smartphone tot nu toe en beschikt over overtuigende Leica camera’s. Maar de Huawei P9 en Huawei P9 Plus hebben nog veel meer te bieden.

Huawei P9 officieel

Huawei zet met de P9 haar lijn van premium smartphones door en heeft voor haar nieuwste smartphone een aantal nieuwigheden geïntroduceerd. Zo werkt Huawei samen met Leica, een gerenommeerd Duits cameramerk om consumenten de beste smartphone camera te bieden die er op de markt te verkrijgen is. Aan de achterzijde zijn twee 12 megapixel camera’s terug te vinden. Een camera wordt gebruikt voor het maken van een RGB-kleurenfoto, de tweede sensor voor het maken van een monochrome afbeelding. Selfies kun je maken met de 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Huawei P9

Het toestel is gemaakt uit een geheel wat betekend dat de batterij niet verwisselbaar is. Voor optimaal comfort is de P9 voorzien van een kleine curve waardoor dit toestel prettig in de hand ligt. Opvallend is dat de rand van de Huawei P9 slechts 1.7 mm dun is.

Huawei P9 invisible edge

Qua specificaties beschikt de Huawei P9 over een Kirin 955 octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen. Op de 32GB aan opslagruimte kun je voldoende applicaties en multimedia kwijt. Over multimedia gesproken, die bekijk je op een 5.2 inch display met een weergaveresolutie van 1920 x 1080 pixels (Full-HD). Met de 3000 mAh batterij kun je gemakkelijk een dag plezier beleven aan de P9.

Huawei P9 kleuren

De Huawei P9 komt ook nog beschikbaar in een 64GB variant met 4GB aan werkgeheugen. Overigens zijn beide varianten uit te breiden middels een Micro-SD geheugenkaart. Beide versies zijn voorzien van Huawei’s laatste versie van de Emotion User Interface (EMUI) 4.1 en Android 6.0 Marshmallow.Huawei P9 front

De P9 zal beschikbaar zijn in de kleuren Ceramic White, Titanium Gray, Mystic Silver, Prestige Gold en Rose Gold. De P9 met 32GB opslagruimte krijgt een prijskaartje van 599 euro, de 64GB variant kost 649 euro bij de introductie. De Huawei P9 zal vanaf 16 april te koop zijn in Nederland en België.

Huawei P9 varianten

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Huawei P9 Plus

De Huawei P9 Plus is een grotere variant van de P9 en dat uit zich vooral in schermgrootte. Het scherm heeft een diagonaal van 5.5 inch en is daarmee 0.3 inch groter. Verder beschikt de P9 Plus eveneens over twee 12 megapixel Leica-camera’s. Intern is een Kirin 955 octa-core processor te vinden met 4GB werkgeheugen. Multimedia fanaten kunnen genoeg kwijt op het 64GB interne opslagruimte. Om dit monster van voldoende batterijlading te voorzien is een 3400 mAh accu aanwezig.

Huawei P9 Plus

De prijs van de Huawei P9 Plus ligt iets hoger dan de P9 namelijk op 749 euro, ook dit toestel zal op 16 april verkrijgbaar zijn in België en Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel