‘Premium-programma Android Silver gaat Nexus-lijn vervangen’

Google gaat stoppen met de ontwikkeling van de Google Nexus-lijn, en vervangt deze voor een nieuw programma. Naar verluidt zou Google werken aan een nieuwe ‘Silver’ lijn, die in samenwerking met andere telefoonfabrikanten wordt ontwikkeld. Google wil met Android Silver, nog meer de touwtjes in handen hebben.

Al enige tijd doen geruchten de ronde dat Google zou stoppen met de ontwikkeling van Nexus toestellen en tablets. Vandaag bevestigen meerdere bronnen dit nog een keer. Google zal de Google Nexus lijn vervangen door een premium-programma genaamd Android Silver.

nexus google android silver
Foto

Natuurlijk werkt Google wel vaker samen met andere fabrikanten, zo is de Nexus 5 tot stand gekomen met hulp van LG en komt de Nexus 7 tablet uit de fabriek van Asus. Echter zijn die modellen uitgebracht onder de ‘vlag’ van Google. Met de nieuwe plannen wil Google dit omdraaien, de Silver devices zijn ontwikkeld in samenwerking met Google maar worden uitgebracht door de fabrikant zelf. De voorwaarden voor de fabrikanten is dan wel dat het apparaat draait op een originele versie van Android, zonder toevoegingen als HTC Sense of  Samsung Touchwiz, ook wel stock-Android genaamd. Daarnaast zal Google de touwtjes in handen hebben als het gaat om de specificaties van de smartphones.

In de recent uitgekomen toestellen, zoals de HTC One M8 en Samsung Galaxy S5, werd al duidelijk dat Google meer controle wil hebben over de Android-toestellen. Bij het opstarten komt de tekst ‘Powered by Android’ in beeld.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel