Huawei Nova met trekjes van Nexus 6P en MediaPad M3 aangekondigd

Huawei heeft op de IFA in Berlijn twee nieuwe smartphones en nieuwe tablet gepresenteerd. De tablet krijgt de naam MediaPad M3 mee en de smartphones betreffen de Huawei Nova en Huawei Nova Plus. De Huawei Nova toont een aantal trekjes van de Nexus 6P, die eveneens door Huawei geproduceerd wordt. Volgende maand ligt het toestel al in de winkels.

Huawei Nova

Er gingen eerder al berichten rond over de Huawei Nova, en vandaag is het toestel officieel aangekondigd. De Huawei Nova is een stijlvolle smartphone met een metalen behuizing waarbij de camera-unit doet denken aan die van de Nexus 6P. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterzijde van de Huawei Nova.

Huawei Nova

Het toestel heeft een 5,0 inch Full-HD display, een Snapdragon 625 octa-core processor, 3GB RAM en 32GB interne opslagruimte. Het geheugen is uit te breiden met een geheugenkaart. De camera telt 12 megapixel, de front-camera 8 megapixel. Verder is er een 3020 mAh accu en draait het toestel op Android 6.0 Marshmallow met EMUI 4.1. Er is dual-sim ondersteuning en een USB Type-C poort.

De Huawei Nova komt in oktober op de markt met een prijs van 399 euro.

Huawei Nova - Nova Plus

Huawei Nova Plus

Ook is er de Huawei Nova Plus. Deze smartphone heeft meer weg van de Mate-serie. De Nova Plus heeft een 5,5 inch Full-HD display, is er net als bij de Nova een Snapdragon 625 octa-core processor aanwezig. Ook is er 3GB RAM, 32GB geheugen en is dit uitbreidbaar met een geheugenkaart. De Nova Plus heeft een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en er is een 8 megapixel front-camera. De accu heeft een capaciteit van 3340 mAh en kan worden opgeladen middels de USB Type-C poort. De Huawei Nova Plus beschikt ook over een vingerafdrukscanner.

De Huawei Nova Plus zal naar verwachting ook in oktober uitgebracht worden en is voorzien van een prijskaartje van 429 euro. Echter laat Huawei weten dat de Nova Plus niet naar Nederland zal komen.

Huawei MediaPad M3

Huawei MediaPad M3

Als laatst heeft Huawei de MediaPad M3 aangekondigd. Deze tablet heeft een 8,4 inch display, een Kirin 950 octa-core processor, een 8 MP camera aan zowel de voor- als de achterkant en heeft 4GB RAM-geheugen. Voor de interne opslagruimte kan gekozen worden uti een variant met 32GB of 64GB. Ook is er uiteraard WiFi en Bluetooth aanwezig en bedraagt de accucapaciteit 5100 mAh. De prijzen voor de tablet beginnen bij 349 euro voor de WiFi-versie en 399 euro voor de versie met 4G-ondersteuning. Wanneer en of we de tablet in de Benelux kunnen verwachten is nog niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel