Huawei komt tijdens IFA met nieuwe modellijn: stijlvolle Nova-serie

Huawei gaat naar verwachting dit jaar flink uitpakken tijdens de IFA in Berlijn. Op 1 september zal de Chinese fabrikant één of meerdere nieuwe smartphones aankondigen. De kans is aanwezig dat we kennis kunnen maken met de Nova-serie. Gaan we een glow in the dark-smartphone zien? Of heeft Huawei iets anders voor ons in petto?

Huawei tijdens de IFA

Langere tijd gingen we er vanuit dat tijdens de IFA in het Duitse Berlijn een nieuw model ‘Mate’ aangekondigd zou gaan worden. Een woordvoerder van Huawei heeft nu laten weten dat we in ieder geval geen nieuwe Mate-smartphone van de fabrikant hoeven te verwachten tijdens de IFA. Een nieuwe versie van EMUI en een nieuwe Huawei Mate kunnen we binnen twee maanden verwachten.

huawei ifa 2016

Huawei Nova

In een teaser geeft Huawei een voorproefje van wat we wel kunnen verwachten. Er gaan meerdere berichten rond over een nieuwe fashion-lijn van Huawei waarbij design hoog in het vaandel staat en waarbij het bedrijf zich richt op de vrouwen; mogelijk de Nova-serie. Echter is onbekend wat we hierbij kunnen verwachten. Evan Blass, een bekende leaker spreekt over de aankondiging van de Huawei Nova, Nova Plus en MediaPad M3.

Als we op de kenmerken uit de teaser afgaan lijkt het erop dat Huawei een nieuwe smartphone uitbrengt met een glazen behuizing en metalen frame. Dit doet ons een beetje denken aan de vorige week uitgebrachte Honor 8 (preview). De groene gloed rond het toestel kan ook duiden op een glow in the dark-smartphone, zoals het geval is bij de Wiko Fever (review).

We zullen nog even moeten wachten totdat we antwoord krijgen op de vraag wat het nieuwe toestel van Huawei gaat worden. DroidApp zal je uiteraard op de hoogte houden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel