‘Google WiFi router wordt op 4 oktober aangekondigd’

Google zal op 4 oktober een nieuwe WiFi router aankondigen, dat schrijft Androidpolice op basis van een betrouwbare bron. Google WiFi zoals het product naar alle waarschijnlijkheid zal gaan heten kent handige maar ook slimme mogelijkheden.

Google WiFi router

Google WiFi zoals de router zal gaan heten kent functionaliteiten die we al eerder hebben gezien bij de slimme OnHub routers. Ook zouden volgens bronnen meerdere Google WiFi routers makkelijk met elkaar gelinkt kunnen worden om één groot netwerk te creeren. Dat kan in principe met iedere draadloze router maar vereist wel enige kennis. Hoe dit bij de Google WiFi router precies in zijn werk gaat is nog niet bekend.

Qua netwerkfunctionaliteit beschikt de router over 2.4 GHz en 5 GHz ondersteuning. Beschikt het over twee ethernet poorten en kan het snelheden aan tot wel 1167 Mbps. Ook is er ondersteuning voor 802.15.4 radio’s die te vinden zijn in slimme lampen en andere IoT apparaten. Verder beschikt de Google WiFi router over Bluetooth, vermoedelijk om het instellen van de router snel te kunnen uitvoeren.

De Google WiFi router moet in de Verenigde Staten 129 dollar gaan kosten. Het is hierbij niet bekend of de router ook in Nederland of België op de markt komt. De Google OnHub routers schitteren nog altijd in afwezigheid.

Lees ook

Reageer op dit artikel