Google stelt komst OnHub router naar Europa uit

Google stelt de komst van de OnHub router naar Europa, en dus ook naar Nederland uit. DroidApp heeft navraag gedaan bij TP-Link, de fabrikant die als eerste aan de slag mocht om een OnHub router uit te brengen. In augustus vorig jaar kondigde Google haar nieuwe productlijn aan. De OnHub router is voorzien van dertien antennes en zou volgens Google een mooi plekje mogen krijgen in de huiskamer.

OnHub naar Europa

In augustus 2015 maakte Google bekend dat het met een nieuw product op de markt zou komen; de OnHub router. Deze router is anders dan andere routers en is voorzien van een stijlvol design, zodat het niet langer meer weggestopt hoeft te worden in een hoek waar niemand hem mag zien. Naast het strakke design is er natuurlijk ook gedacht aan de hardware. TP-Link heeft samengewerkt met Google om de OnHub router uit te brengen en ook Asus mag de sprong wagen.

Google OnHub

In oktober zocht DroidApp contact met TP-Link, of een komst naar Nederland er in zat. TP-Link kon de bevestiging geven dat in het eerste kwartaal van 2016 de TP-Link OnHub router inderdaad in ons land uitgebracht zou gaan worden. Omdat het eerste kwartaal inmiddels al even om is en we nog niets van de OnHub in Nederland en de rest van Europa hebben vernomen, hebben we opnieuw contact gezocht met TP-Link.

DroidApp heeft de vraag uitgezet bij TP-Link of we de OnHub nog in Nederland kunnen verwachten. Op deze vraag laat Terry Zhang van TP-Link het volgende aan ons weten;

Now I am also not sure about the ETA of the Google Router since now we are still discussing with Google about the EU sales issue. Google decided to postpone the launch of OnHub in Europe, we really know little about the more deeper reason.

Zodra er meer bekend is over de komst van OnHub naar Nederland en Europa, houden we je natuurlijk op de hoogte. Wel bieden verschillende internationale webwinkels (zoals het Duitse Amazon) de OnHub aan. Deze worden geïmporteerd uit Amerika.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel