Google kondigt OnHub WiFi router aan

Google heeft de OnHub WiFi router geïntroduceerd, met deze draadloze router beschik je voortaan over een stabiele verbinding. Althans dat is het idee achter dit stukje hardware met dertien antennes, overkill of echt nuttig?

OnHub

Google heeft samen met partner en fabrikant van netwerkhardware TP-Link een nieuwe router aangekondigd genaamd OnHub. Deze futuristisch uitziende router moet volgens Google zorgen voor een stabiele verbinding op alle devices. Hiervoor beschikt de OnHub over maar liefst 13 antennes, 6 voor 2.4 GHz en 6 voor de 5GHz-frequentie. Ook is er een antenne aanwezig die de drukte in de WiFi-frequentieband meet, de bedoeling van deze antenne is dat drukke kanalen worden vermeden zodat je ongestoord kunt internetten en streamen.onhub-tplink-googleHet ronde design heeft Google niet voor niets gekozen, het is niet de bedoeling dat deze router wordt weggestopt in een hoekje. Dit heeft een negatief effect op het bereik van een router. Een LED aan de bovenkant van het apparaat geeft feedback over de status van de router. Bij de OnHub-router wordt ook een app geleverd, die beschikbaar is gesteld voor Android en iOS-apparaten.Via deze app is het mogelijk om een apparaat extra voorrang te geven op het netwerk en het netwerk verder in te stellen.speaks_phoneVerbinding maken met de OnHub kan zonder code, hiervoor gebruikt de router een voor mensen onhoorbaar geluid. Google belooft dat de OnHub met al je devices zal werken inclusief Bluetooth Smart Ready en communicatie protocollen Weave en 802.15.4. Daarnaast update de OnHub automatisch haar software zodat de router altijd is voorzien van de laatste software update.

De OnHub heeft een prijskaartje van 199 dollar meegekregen en zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en Canada. Dit jaar worden er vermoedelijk meer OnHub-routers op de markt gebracht zo zou Asus ook al werken aan een dergelijk apparaat.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel