Google OnHub: WiFi-router in 1e kwartaal 2016 naar Nederland

Google kondigde in augustus haar eigen, stijlvolle WiFi-router aan; de Google OnHub. Met de OnHub mocht een router weer gezien worden in de huiskamer. Google heeft voor de ontwikkeling van de OnHub router de handen ineen geslagen met TP-Link. Zij hebben aan DroidApp laten weten dat de Google OnHub ook naar Nederland komt.

Google OnHub

In augustus kondigde Google haar eigen draadloze router aan: de Google OnHub. Dit apparaat beschikt over dertien antennes en is stijlvol vormgegeven. De reden achter de nette vormgeving is dat het product in de huiskamer gezien mag worden. Vaak hangt een router in de meterkast en dit komt de netwerkverbinding niet ten goede.

Google OnHub

De Google OnHub beschikt zoals gezegd over dertien antennes, zes voor 2.4GHz-kanalen en zes antennes voor 5GHz-kanalen. De antenne die overblijft is bedoeld om de drukte in de WiFi-frequentieband te meten, waardoor drukke kanalen vermeden worden. Daarnaast is er één USB 3.0-poort en één LAN-poort voor een ethernet-kabel. De LED-lampjes op de router geeft de status van de OnHub aan. Het verbinden van andere apparaten gaat middels een voor de mens onhoorbaar geluid. Via de applicatie die bij de OnHub hoort kunnen apparaten gekoppeld worden en kan je een bepaald apparaat voorrang geven op het netwerk.

Google OnHub

Nederland

DroidApp heeft navraag gedaan bij TP-Link over of en wanneer we de Google OnHub in Nederland kunnen verwachten. Google heeft TP-Link gekozen als eerste partner voor het uitbrengen van een OnHub-router. Terry Zhang van TP-Link laat aan ons het volgende weten;

According to the strategy of our company, we will launch On-Hub on Q1 2016 in Netherlands. Hope it is an exciting news for you.

Dit betekent dat we in de eerste drie maanden van 2016 de Google OnHub in Nederland kunnen verwachten. Een Nederlandse prijs voor de OnHub kon Zhang nog niet geven. Onlangs werd de OnHub ook voor Duitsland aangekondigd, waarbij de Google OnHub een prijskaartje kreeg van 229 euro. De verwachting is dat deze prijs in Nederland ook zal gaan gelden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel