Deel je WiFi-netwerk met de handige WiFiKeyShare app

Ken je dat; dat je voor de zoveelste keer gevraagd wordt naar je WiFi-wachtwoord en je elke keer weer het briefje erbij moet zoeken met je veel te ingewikkelde wachtwoord erop? En dat na het invoeren het wachtwoord ook niet blijkt te kloppen omdat je een klein foutje hebt gemaakt. Dit is vanaf nu verleden tijd. Gebruik hiervoor de WiFiKeyShare app.

WiFiKeyShare

Deze applicatie biedt je de mogelijkheid om je WiFi-wachtwoord door middel van een QR code te delen met iedereen die toegang mag hebben tot je thuisnetwerk. Handig voor op een verjaardag bijvoorbeeld. Het is hiervoor noodzakelijk om het wachtwoord eenmalig in te voeren bij het betreffende netwerk.

Op het moment dat je iemand toegang wilt geven tot je WiFi hoef je alleen maar de app te openen en het netwerk te kiezen. De app zal dan automatisch een QR-code laten zien die de ander alleen nog maar hoeft te scannen met een barcodescanner. Eventueel heb je ook nog de mogelijkheid om het wachtwoord weg te schrijven naar een NFC-tag. Deze hoeft dan alleen maar door een NFC compatibele smartphone gescand te worden.

WiFiKeyShare

Beveiliging

Omdat de wachtwoorden in de app gewoon inzichtelijk te maken zijn biedt de applicatie de mogelijkheid om een pincode in te stellen. Hierdoor is het niet zomaar mogelijk om de wachtwoorden in te zien zonder de pincode. Deze mogelijkheid is aan te raden voor iedereen die geen schermvergrendeling op zijn device heeft staan.

WiFiKeyShare

Root

Heb je je Android smartphone geroot dan zal de app automatisch de wachtwoorden voor alle opgeslagen netwerken scannen en opslaan. Je hoeft dan niet handmatig je wachtwoorden in te geven.

Downloaden

De applicatie is gratis beschikbaar in de Google Play store, via onderstaande button. En ontwikkelaars kunnen via de Play store ook aan de broncode komen, want de app is open source.

WiFiKeyShare
WiFiKeyShare
Ontwikkelaar: bparmentier
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel