Krijgt samenvoeging Android en Chrome OS op 4 oktober eindelijk een gezicht?

Google zal op 4 oktober diverse nieuwe producten aankondigen, maar mogelijk zit er nog iets veel groters aan te komen. Vorig jaar ging namelijk het gerucht dat Chrome OS en Android samengevoegd zouden worden. Wellicht dat deze plannen op 4 oktober concreter worden tijdens het Google evenement.

Andromeda aangekondigd?

De geruchten van het samenvoegen van Chrome OS en Android werden vorig jaar bekend door een publicatie in de Wall Street Journal. Google reageerde vervolgens op het artikel door te onderstrepen dat beide besturingssystemen niet zullen verdwijnen. Wel worden elementen uit beide systemen gebruikt om een gebruiksvriendelijk besturingssysteem te maken voor tablets, laptops en smartphones.

In een tweet laat de CEO van Android bij Google, Hiroshi Lockheimer, weten dat 4 oktober 2016 een hele belangrijke dag kan worden in de geschiedenis van Android. Of project Andromeda, zoals het samenvoegen van de systemen intern wordt genoemd, ook een gezicht krijgt die dag is nog even afwachten.

Op 4 oktober gaan we kennismaken met de nieuwe Google Pixel smartphones, Chromecast Ultra en Google Home. Ook Google WiFi kunnen we sinds kort aan dat lijstje toevoegen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel